Izjava o privatnosti

revidirano 1. јун 2019

Tvrtka DuPont de Nemours, Inc. i njezine podružnice („DuPont”) brinu o pitanjima privatnosti i željele bi vas upoznati s načinom prikupljanja, korištenja i objavljivanja podataka. Ova Izjava o privatnosti , zajedno s Globalnom politikom privatnosti podataka, opisuje praksu tvrtke DuPont u vezi s podacima koji se prikupljaju putem web-mjesta ili mobilne aplikacije koje posjeduje i kojima upravlja tvrtka DuPont te putem kojih pristupate ovoj Izjavi o privatnosti („Web-mjesto” i „Aplikacija”), kao i izvanmrežno, ako se obavijest o tome pravno zahtijeva. Ustupanjem osobnih podataka tvrtki DuPont slažete se s odredbama i uvjetima ove Izjave o privatnosti.

Ako se putem web-mjesta prijavite za posao, tvrtka DuPont osobnim podacima koje ustupite putem Centra za karijere upravlja u skladu s Obavijesti o privatnosti pristupnika tvrtke DuPont.

OSOBNI PODACI

Osobni podaci koje prikuplja tvrtka DuPont

„Osobni podaci” jesu podaci koji vas identificiraju kao pojedinca ili oni koji su povezani s vama kao pojedincem kojeg se može identificirati.

Osobni podaci uključuju:

 • Ime;
 • Poštansku adresu (uključujući adresu za dostavu računa i narudžbi );
 • Broj telefona ili telefaksa;
 • Adresu e-pošte;
 • Broj kreditne i debitne kartice;
 • Porezni identifikacijski broj prodavatelja ili kupca;
 • Nacionalni identifikacijski broj, poput osobnog identifikacijskog broja (OIB-a);
 • Identifikacijski broj koji je izdala tvrtka;
 • Datum rođenja;
 • Financijske podatke prilikom traženja kredita;
 • Bankovne podatke, poput broja računa i podataka o SWIFT-u/BIC-u;
 • Lozinke i pitanja/odgovore za oporavak računa;
 • Povijest kupovine.

Tvrtka DuPont osobne podatke prikuplja kada sudjelujete u raznim mogućnostima koje pružamo, primjerice:

 • Kada naručite proizvod ili uslugu, zatražite kredit ili uputite zahtjev;
 • Kada registrirate kupovinu proizvoda;
 • Kada dostavite obrazac jamstva;
 • Kada se prijavite za pretplate, tehnološke forume ili ostalu komunikaciju putem web-mjesta ili aplikacije;
 • Kada sudjelujete u natjecanju, promidžbi, okladama, anketama ili drugim promotivnim aktivnostima;
 • Kada sudjelujete na blogu ili forumu;
 • Kada provodimo istraživanje tržišta, susretnemo vas na komercijalnom događaju ili drugim događanjima.

Osobne podatke moramo prikupljati kako bismo vam pružali tražene usluge i proizvode. Ako ne ustupite tražene podatke, nećemo moći pružiti Usluge. Ako nama ili našim pružateljima usluga ustupite bilo kakve tuđe osobne podatke u vezi s uslugama, jamčite da za to imate ovlaštenje i dopuštate nam korištenje tih podataka sukladno ovoj Izjavi o privatnosti.

Možemo kombinirati osobne podatke koje o vama prikupimo s osobnim podacima koje ustupite tvrtki DuPont preko drugih izvora, poput registracije proizvoda, upita ili marketinških aktivnosti. Kombinirane osobne podatke upotrebljavat ćemo u skladu s ovom Izjavom o privatnosti, dok god su ti podaci kombinirani.

Kako upotrebljavamo osobne podatke

Tvrtka DuPont i njezini pružatelji usluga osobne podatke upotrebljavaju za službene potrebe, uključujući:

 • Realizaciju vaših kupovina i odgovaranje na vaše zahtjeve i upite.

o    Obrađivanje plaćanja, dostavu narudžbe, komunikaciju u vezi s kupovinom i pružanje korisničke podrške povezane s kupovinom.

o    Slanje važnih informacija o web-mjestu ili aplikaciji, izmjena odredbi i uvjeta tvrtke DuPont te pravila i/ili ostalih administrativnih informacija.

o    Dopuštenje za komunikaciju i interakciju s drugima putem web-mjesta ili aplikacije (primjerice putem bloga, ploče s porukama, funkcionalnosti razmjene poruka i chata, profila ili ostalih društvenih medija). Korištenjem ove funkcionalnosti, tvrtki DuPont poručujete da ste ovlašteni koristiti i ustupiti tvrtki DuPont imena vaših prijatelja, adrese e-pošte i podatke o računima društvenih medija.

Ove ćemo aktivnosti poduzimati kako bismo upravljali ugovornim odnosom s vama i/ili poslovali u skladu s pravnim zahtjevima.

 • Slanje obavijesti putem e-pošte, tekstualnih poruka i druge pisane ili elektroničke komunikacije.

Ove ćemo aktivnosti poduzimati kako bismo upravljali ugovornim odnosom s vama i/ili poslovali u skladu s pravnim zahtjevima.

 • Prilagođavanje vašeg iskustva predstavljanjem proizvoda i usluga po vašoj mjeri.

o    Kako bismo vas bolje razumjeli i prilagodili interakciju s vama.

o    Slanje marketinških komunikacija za koje vjerujemo da će vas zanimati, uključujući informacije o komercijalnim događanjima.

Ove ćemo aktivnosti poduzimati uz vaš pristanak ili onda kada za to imamo opravdani interes.

 • Dopuštenje za prijavu na natjecanja, tehnološke forume i druge aktivnosti.

o    Dopuštenje za sudjelovanje u okladama, natjecanjima i sličnim promidžbenim aktivnostima te za upravljanje njima. Neke od ovih aktivnosti imaju dodatna pravila koja bi mogla sadržavati dodatne informacije o načinu na koji koristimo i objavljujemo vaše osobne podatke, stoga vam predlažemo da  ta pravila pažljivo pročitate.

o    Dopuštenje za prijavu i sudjelovanje na tehnološkim forumima i drugim događanjima s tvrtkom DuPont.

Na ovaj ćemo način koristiti osobne podatke kako bismo upravljali ugovornim odnosom s vama ili s vašim pristankom.

 • Zadovoljavanje poslovnih potreba tvrtke DuPont.

o    Za analizu podataka, reviziju, istraživanje i razvijanje novih proizvoda, poboljšanje web-stranice tvrtke DuPont, unapređenje usluga tvrtke DuPont, razvijanje marketinških događanja i određivanje trendova korištenja.

Ove ćemo aktivnosti poduzimati kako bismo upravljali ugovornim odnosom s vama, poslovali u skladu s pravnim zahtjevima, odredili učinkovitost marketinških aktivnosti i/ili ako za to imamo opravdani interes.

Osobne podatke možemo koristiti i kada vjerujemo da je to potrebno ili prikladno: (a) kako bismo poslovali u skladu s važećim zakonima, uključujući i one izvan zemlje vašeg prebivališta; (b) kako bismo poslovali u skladu s pravnim postupcima; (c) kako bismo odgovorili na zahtjeve javnih i vladinih tijela, uključujući tijela izvan zemlje vašeg prebivališta; (d) kako bismo primjenjivali odredbe i uvjete tvrtke DuPont; (e) kako bismo zaštitili poslovanje tvrtke; (f) kako bismo zaštitili prava, privatnost, sigurnost ili vlasništvo tvrtke, vas ili ostalih strana; i (g) kako bismo tvrtki DuPont omogućili pristup dostupnim pravnim lijekovima ili ograničili štete koje možemo pretrpiti.

Kako ustupamo osobne podatke

Vaše osobne podatke možemo ustupati:

Tvrtka DuPont de Nemours, Inc. i lokalna podružnica s kojom komunicirate   odgovorne su za upravljanje zajednički korištenih osobnih podataka.

 • Trećim tvrtkama pružateljima usluga tvrtke DuPont.

Ove treće strane pružaju usluge poput pohranjivanja web-mjesta na poslužitelju, analize podataka, obrade plaćanja, realizacije narudžbi, distribucije proizvoda, ustupanja infrastrukture, IT usluga, korisničke službe, usluge isporuke e-pošte, obrade kreditnih kartica, usluga revizije i drugih sličnih usluga koje im omogućuju pružanje usluga.

 • Trećim stranama kao što su agenti, prodavači i distributeri, kako bi se realizirala prodaja i distribucija proizvoda i usluga tvrtke DuPont, što može uključivati marketinške komunikacije u skladu s vašim izborom.
 • Trećim tvrtkama pokroviteljima oklada, natjecanja i sličnih promidžbenih aktivnosti.
 • Trećim stranama koje vam mogu ponuditi kredit za kupovinu proizvoda ili usluga tvrtke DuPont.
 • Kako bismo vas identificirali svakome kome pošaljete poruke putem web-mjesta.
 • Trećim stranama u slučaju reorganizacije, spajanja, prodaje, pripajanja, dodjele, prijenosa ili drugog razmještanja cjelokupnog ili dijela poslovanja, imovine ili dionica tvrtke DuPont, uključujući i radnje u vezi s bankrotom ili sličnim postupcima.
 • Trećim stranama u vezi s licenciranjem, zajedničkim razvijanjem ili sličnim aranžmanima.
 • Ako nam osobne podatke sami ustupite tijekom sudjelovanja u značajkama na web-mjestu ili aplikaciji tvrtke DuPont koje pružaju mogućnost interakcije s tvrtkom ili drugima (primjerice putem bloga, ploče s porukama, funkcionalnosti razmjene poruka i chata, profila ili ostalih društvenih medija).  

Prilikom korištenja tih značajki imajte na umu da svi podaci koje pošaljete, uključujući svoje ime, lokaciju i adresu e-pošte, mogu biti javno dostupni drugima. Nismo odgovorni ni za kakve podatke koje odlučite poslati putem ovih značajki i odlučno vam savjetujemo da ne objavljujete nikakve osjetljive podatke (poput podataka o zdravstvenom stanju ili podataka o kreditnim karticama) putem tih značajki. Ako upotrebljavate ove značajke, vaši osobni podaci mogu ostati dostupni na web-mjestu ili aplikaciji čak i ako ih prestanete upotrebljavati.

Osobne podatke možemo ustupati i kada vjerujemo da je to potrebno ili prikladno: (a) kako bismo poslovali u skladu s važećim zakonima, uključujući i one izvan zemlje vašeg prebivališta; (b) kako bismo poslovali u skladu s pravnim postupcima; (c) kako bismo odgovorili na zahtjeve javnih i vladinih tijela, uključujući tijela izvan zemlje vašeg prebivališta; (d) kako bismo primjenjivali odredbe i uvjete tvrtke DuPont; (e) kako bismo zaštitili poslovanje tvrtke; (f) kako bismo zaštitili prava, privatnost, sigurnost ili vlasništvo tvrtke, vas ili ostalih strana; i (g) kako bismo tvrtki DuPont omogućili pristup dostupnim pravnim lijekovima ili ograničili štete koje možemo pretrpiti.

OSTALE INFORMACIJE

Ostali podaci koje prikupljamo

„Ostali podaci” jesu svi podaci koji ne otkrivaju vaš identitet ili oni koji nisu povezani s vama kao pojedincem kojeg se može identificirati.

Ostali podaci uključuju:

 • Podatke o pregledniku;
 • Podatke prikupljene putem kolačića, pikselnih oznaka i ostalih tehnologija;
 • Demografske i ostale podatke koje sami ustupite;
 • Agregatne podatke;
 • Fizičku lokaciju.

Kako prikupljamo ostale podatke

Tvrtka DuPont i njezini treći pružatelji usluga osobne podatke mogu prikupljati na različite načine, uključujući:

 • Putem vašeg preglednika ili uređaja.

Određene podatke prikuplja većina preglednika i uređaja, poput vaše adrese Media Access Control (MAC), vrste računala, razlučivosti zaslona, inačice operativnog sustava, proizvođača i modela uređaja te vrste i inačice internetskog preglednika.

 • Putem korištenja aplikacije.

Kada preuzmete i koristite aplikaciju, naša tvrtka i njeni pružatelji usluga mogu pratiti i prikupljati podatke o korištenju aplikacije, poput vaše lokacije ili datuma i vremena u kojem aplikacija na vašem uređaju pristupa našim poslužiteljima te informacije o podacima i datotekama koje su preuzete u aplikaciju na temelju broja vašeg uređaja.

·         Putem korištenja aplikacije, povezanog uređaja ili vozila, uključujući bespilotne letjelice.

Fizičku lokaciju vašeg uređaja i pridruženi datum i vrijeme prikuplja satelit, antena mobilnog telefona, Wi-Fi signal ili druge tehnologije. Fizičku lokaciju vašeg uređaja možemo koristiti za pružanje personaliziranih usluga i sadržaja temeljenih na lokaciji. U nekim ćete slučajevima moći dopustiti ili odbiti takvo korištenje i/ili dijeljenje lokacije vašeg uređaja, no ako to učinite, naša tvrtka i/ili partneri neće vam moći pružiti relevantne i personalizirane usluge i sadržaj.

Mogu se prikupljati podaci o poljoprivrednom poslovanju, uključujući, bez ograničenja, specifične podatke o zemlji poput GPS koordinata, vrstu tla, uzorke navlaživanja, prinos, korištene proizvode, agronomske primjedbe, upravljačku praksu i primijenjena sredstva kao što su herbicidi, pesticidi i gnojiva.

 • Podaci koje ste sami ustupili.

Podaci poput vaše lokacije, kao i ostali podaci poput željenog načina komunikacije prikupljaju se kada te podatke svojevoljno ustupite. Osim ako se ne kombiniraju s osobnim podacima, ovi podaci ne identificiraju vas niti bilo kojeg drugog korisnika web-mjesta ili aplikacije kao pojedinca.

 • Putem agregatnih podataka.

Agregatni osobni podaci ne identificiraju vas niti bilo kojeg drugog korisnika web-mjesta ili aplikacije kao pojedinca. Primjerice, osobne podatke možemo koristiti za izračun postotka korisnika tvrtke DuPont koji imaju određeni pozivni broj telefona.

Pročitajte našu Politiku kolačića da biste saznali kako naša tvrtka i pružatelji usluga koriste kolačiće i slične tehnologije za praćenje koje uključuju oglašavanje temeljeno na interesu.

Kako koristimo i ustupamo ostale podatke

Budući da vas ostali podaci ne identificiraju osobno, njih možemo koristiti i ustupati u svaku svrhu. Ako važeći zakoni od nas zahtijevaju da s ostalim podacima postupamo kao s osobnim podacima, tada ćemo ih koristiti i ustupati u svrhe u koje koristimo i ustupamo osobne podatke na način određen u ovoj Izjavi o privatnosti.

U nekim slučajevima kombiniramo ostale podatke s osobnim podacima, poput kombiniranja vašeg imena s vašom geografskom lokacijom. Ako s osobnim podacima kombiniramo bilo koje ostale podatke, što je slučaj kada kombiniramo podatke koje nam ustupite tijekom prijave s ostalim podacima kako bismo vam pružili ciljanu prilagođenu promidžbu, tada će tvrtka DuPont s kombiniranim podacima postupati kao s osobnim podacima.

IP ADRESE

Vaša „IP adresa” broj je koji vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) automatski dodijeljuje računalu koje koristite.

Kako prikupljamo IP adrese

IP adresa automatski se otkriva i bilježi u zapisnim datotekama poslužitelja tvrtke DuPont svaki put kada korisnik posjećuje web-mjesto, kao i datum i vrijeme posjeta te posjećenih stranica. Prikupljanje IP adresa standardna je praksa na Internetu i mnoga je web-mjesta vrše automatski.

Kako tvrtka DuPont koristi i ustupa IP adrese

Tvrtka DuPont IP adrese koristi u svrhe kao što su izračun razine korištenja web-mjesta, pomoć pri otkrivanju poteškoća s poslužiteljom, upravljanje web-mjestom i prikaz sadržaja prilagođenog vašoj zemlji. IP adrese također možemo koristiti i ustupati u sve svrhe u koje koristimo i ustupamo osobne podatke. Imajte na umu da s IP adresama, zapisnim datotekama poslužitelja i povezanim podacima postupamo kao s ostalim podacima, osim kada važeći zakoni ne nalažu drukčije.

WEB-MJESTA TREĆIH STRANA

Ova Izjava o privatnosti ne navodi pitanja privatnosti, podataka ili drugih aktivnosti bilo kojih trećih strana, niti smo za isto odgovorni, uključujući bilo koja web-mjesta kojima upravlja treća strana, a na koja vodi veza s web-mjesta ili aplikacije. Uključivanje veze na web-mjestu ili aplikaciji ne podrazumijeva da je tvrtka DuPont potvrdila web-mjesto s vezom. Nismo odgovorni za prikupljanje, korištenje, ustupanje podataka ili za sigurnosna pravila ili aktivnosti niti jedne tvrtke za razvoj aplikacija, pružatelja aplikacija, pružatelja platforme društvenih medija, pružatelja operativnog sustava, pružatelja bežične mrežne usluge niti proizvođača uređaja, što uključuje i sve osobne podatke koje ustupite drugim organizacijama putem aplikacija ili u vezi s njima.

ZAHTJEVI ZA NEPRAĆENJEM („DO NOT TRACK”)

Tvrtka DuPont trenutno ne odgovara na zahtjeve preglednika za nepraćenjem („do not track signals”).

SIGURNOST

Tvrtka DuPont koristi razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere za zaštitu osobnih podataka koje su pod njenom kontrolom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem interneta ili sustav za pohranu podataka nije potpuno siguran. Ako sumnjate ili imate razloga vjerovati da vaša komunikacija s tvrtkom DuPont više nije sigurna, odmah nas obavijestite o problemu na bilo koji način naveden u donjem odjeljku „Kontaktiranje tvrtke DuPont”.

MOGUĆNOST IZBORA I PRISTUP

Vaša mogućnost izbora o korištenju i ustupanju vaših osobnih podataka koje vrši tvrtka DuPont

Tvrtka DuPont daje vam puno mogućnosti izbora o korištenju i ustupanju vaših osobnih podataka koje tvrtka vrši u marketinške svrhe. Kontaktiranjem Centra za upravljanje upitimamožete se opredijeliti da ubuduće ne primate elektroničke marketinške poruke i zatražiti da ne dijelimo vaše osobne podatke s nepridruženim trećim stranama zbog njihovih marketinških potreba.

Nastojat ćemo ispuniti vaše zahtjeve što je prije razumno moguće. Imajte na umu da vam, ako se opredijelite da ne primate marketinške poruke od tvrtke DuPont, možemo i dalje slati važne administrativne poruke jer njih ne možete prestati primati.

Kako možete pristupiti, izmijeniti ili ukloniti svoje osobne podatke

Želite li zatražiti pregledavanje, ispravljanje, ažuriranje, uklanjanje ili brisanje,, ili se usprotiviti, ograničiti ili na drugi način limitirati tvrtku DuPont da koristi, vaše osobne podatke koji su joj prethodno ustupljeni, ili ako želite zatražiti elektroničku kopiju svojih osobnih podataka da biste ih poslali drugoj tvrtki (u opsegu u kojem vam je pravo na prijenos podataka omogućeno prema važećim zakonima), možete se obratiti Centru za upravljanje upitima.

U vašem zahtjevu jasno navedite koje podatke želite promijeniti, želite li ukloniti osobne podatke iz baze podataka tvrtke DuPont ili navedite ograničenja koja želite postaviti tvrtki DuPont u vezi s korištenjem vaših osobnih podataka. Nastojat ćemo ispuniti vaš zahtjev što je prije razumno izvedivo.

RAZDOBLJE ZADRŽAVANJA PODATAKA

Vaše osobne podatke zadržat ćemo tijekom razdoblja potrebnog za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj Izjavi o privatnosti, osim ako važeći zakoni ne zahtijevaju ili dopuštaju dulje razdoblje zadržavanja podataka.

Kriteriji za određivanje razdoblja zadržavanja podataka uključuju:

·         Vrijeme tijekom kojeg s vama održavamo poslovni odnos i tijekom kojeg vam pružamo tražene usluge;

·         Postojanje pravne obveze (primjerice, neki zakoni zahtijevaju čuvanje zapisa vaših transakcija tijekom određenog vremenskog razdoblja, prije nego iste možemo izbrisati); ili

·         Preporučenost zadržavanja podataka ovisno o našem pravnom stajalištu (poput važećih ograničavajućih odredbi, sporova ili regulatornih istraga).

KORIŠTENJE WEB-MJESTA OD STRANE DJECE

Tvrtka DuPont predana je zaštiti privatnosti djece te potiče roditelje i skrbnike da se aktivno uključe u mrežne aktivnosti svoje djece. Web-mjesto ili aplikacija tvrtke DuPont nisu namijenjeni djeci mlađoj od šesnaest (16godina niti tvrtka svjesno prikuplja dječje osobne podatke u svrhu prodaje proizvoda ili usluga. Tvrtka DuPont sudjeluje u odabranim obrazovnim programima za podizanje svijesti o znanosti i okolišu kao podrška školama i zajednicama.

PREKOGRANIČNI PRIJENOS PODATAKA

Vaši osobni podaci mogu biti pohranjeni i obrađeni u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo poslovne prostore ili u kojima se nalaze naši davatelji usluga, uključujući Sjedinjene Države, u kojima se pravila za zaštitu podataka mogu razlikovati od onih u vašoj zemlji.

Ako se nalazite u Europskom gospodarskom prostoru (EGP): U nekim zemljama koje ne pripadaju EGP-u, Europska komisija (EK) potvrdila je odgovarajuću razinu zaštite podataka sukladnu standardima EGP-a (pogledajte puni popis zemalja). Za prijenose podataka iz EGP-a u zemlje koje nemaju zadovoljavajuću razinu zaštite podataka uveli smo prikladne mjere, poput standardnih ugovornih odredbi koje je usvojila EK kako bi zaštitila vaše osobne podatke. Kopiju tih mjera možete dobiti kontaktiranjem tvrtke DuPont (vidi ispod).

OSJETLJIVI PODACI

Molimo da tvrtki DuPont ne šaljete niti ne ustupate bilo kakve osjetljive osobne podatke (primjerice, podatke o rasnom ili etničkom porijeklu, političkim svjetonazorima, vjeroispovijesti te drugim uvjerenjima, zdravlju, kriminalističkim dosjeima ili sindikalnim članstvima) na ili putem web-mjesta ili aplikacije, ili na neki drugi način.

AŽURIRANJA OVE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ovu Izjavu o privatnosti možemo izmijeniti. Pogledajte odjeljak "POSLJEDNJI PUT AŽURIRANO" na vrhu ove stranice kako biste vidjeli kada je ova Izjava posljednji put ažurirana. Sve izmjene ove Izjave o privatnosti stupaju na snagu objavom revidirane Izjave na web-mjestu ili aplikaciji. Korištenjem web-mjesta ili aplikacije nakon tih izmjena potvrđujete da prihvaćate revidiranu Izjavu o privatnosti.

KONTAKTIRANJE TVRTKE DUPONT

Ukoliko imate pitanja vezana uz Izjavu o privatnosti, možete nas kontaktirati putem web-obrasca za zahtjeve o privatnosti, telefonski, ili na sljedeću mail adresu :

DuPont - Centar za podršku

Bedrijvenlaan 9,
2800, Mechelen,
Belgium

+800-3876-6838

DODATNE INFORMACIJE ZA EGP

U EGP-u možete podnijeti prigovor nadležnom tijelu za zaštitu podataka u vašoj zemlji ili regiji, ili u zemlji u kojoj nastane navodna povreda važećih propisa o zaštiti podataka. Popis nadležnih tijela za zaštitu podataka dostupan je na web-mjestu Europske komisije.